13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

Från de gamla städerna Stockholm och Uppsala till de böljande kullarna i Skåne – Sverige är ett vackert land med vacker arkitektur. Men det handlar inte bara om estetik – svensk fastighetsförvaltning kräver ett öga för detaljer och ett engagemang för att skapa bekväma, funktionella bostadsområden. För att hjälpa alla blivande svenska fastighetsförvaltare där ute har vi sammanställt tretton av våra bästa designtips för att få dina fastigheter att glänsa.

 

1. Välj neutrala färger

När det gäller inredning av alla utrymmen är neutrala färger nyckeln. Genom att välja neutrala färger som vitt, beige och grått som basfärger skapar du en ren och inbjudande atmosfär som är optimal inom svensk fastighetsförvaltning. Du kan sedan lägga till färgklickar i hela rummet med möbler eller dekorationer för att få in lite personlighet utan att överväldiga sinnena.

 

2. Släpp in naturligt ljus

Naturligt ljus är viktigt i varje bostad. Om du arbetar med en befintlig fastighet bör du försöka utnyttja de fönster eller takfönster som redan finns i varje rum så mycket som möjligt genom att hålla dem fria och öppna. Om du designar från grunden kan du överväga att lägga till fler eller större fönster för att få maximalt naturligt ljus under hela dagen.

 

3. Håll det bekvämt

Bekvämlighet bör alltid vara din främsta prioritet när du utformar ett utrymme – människor ska trots allt känna sig avslappnade när de går in i det. Välj möbler med mysiga tyger som inbjuder människor att sjunka ner i dem efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Glöm inte mattor heller, de kan ge både komfort och värme under fötterna samtidigt som de hjälper till att binda samman de olika delarna av din design.

 

4. Använd minimalistisk design

Ett sätt att skapa en lugn atmosfär i alla utrymmen är genom minimalistiska designprinciper; mindre är ibland mer när det gäller en interiördesign. Inom fastighetsförvaltning bör man fokusera på att bara ta in delar som har ett verkligt syfte (t.ex. stolar eller bord) och undvik överdrivna inredningsdetaljer som prydnadsföremål eller väggbonader om de inte är nödvändiga av estetiska skäl. Detta kommer att bidra till att dina rum känns öppna och luftiga samtidigt som de är visuellt tilltalande.

 

5. Använd dig av naturelement

Finns det något bättre sätt att skapa liv i ett rum än med naturliga element? Ett klassiskt knep inom svensk fastighetsförvaltning är att lägga till växter i olika storlekar i din fastighet. Detta kommer inte bara att ge lite grönska utan också rena luften i varje rum. Du kan också införliva naturmaterial som trä eller sten i dina möbler för en mer organisk känsla också – kom bara ihåg att dessa material kräver regelbundet underhåll om du vill att de ska se ut som bäst.

 

6. Anpassa varje rum till dess syfte

Varje rum bör ha sitt eget unika syfte, så tänk på det när du utformar varje rum. Till exempel bör sovrummen vara mysiga tillflyktsorter medan vardagsrummen behöver bekväma sittplatser där folk kan koppla av tillsammans under sociala sammankomster eller familjetid. Tänk på att integrera inbyggda förvaringslösningar i varje rum också om det är möjligt så att allt förblir organiserat med minimal ansträngning från allas sida.

 

7. Investera i kvalitetsdetaljer

 

Om du investerar i kvalitetsdetaljer nu kommer du att spara pengar längre fram eftersom de sannolikt kommer att hålla längre än billigare alternativ (plus att de ofta ser bättre ut också!). Var uppmärksam inte bara på hur robust något ser ut utan också hur bekvämt det känns innan du bestämmer dig för om det är värt att köpa till din fastighet – du kommer att tacka dig själv senare.

 

8. Var uppmärksam på proportioner och skala

Var uppmärksam på proportioner och skala när du ställer upp möblerna så att inget ser malplacerat ut när du kommer in i varje rum (detta inkluderar att se till att det finns tillräckligt med gångutrymme mellan möblerna!). Se dessutom till att mindre möbler inte försvinner bland större möbler genom att placera dem strategiskt runt om i rummet – detta hjälper till att framhäva deras närvaro i stället för att de blir en del av bakgrunden.

 

9 .Skapa fokuspunkter och balansera dem med mindre dekorationer

Att skapa fokuspunkter i varje rum hjälper till att dra folks ögon mot specifika områden som sedan kan ytterligare lyftas fram med hjälp av saker som konstverk eller andra dekorationer. Att komma ihåg balansen är nyckeln här dock och att inte gå överbord med alltför många fokuspunkter inom ett enda område, annars kan allt se rörigt ut istället för organiserat. 

 

10. Lägg till textur i din design

Att lägga till textur i designen hjälper till att liva upp även vardagliga utrymmen utan att behöva massor av tillbehör. Införliva olika texturer i hela din fastighet som sammetssoffor, ullmattor, linne gardiner, etc. – dessa små detaljer kommer verkligen att ta din inredning till nästa nivå.

 

11 .Använd dig av speglar

Speglar är bra verktyg för att få små utrymmen att verka större än de faktiskt är. Placera speglar på väggar mittemot fönster så att de kan reflektera det naturliga ljuset tillbaka in i rummet och på så sätt lysa upp mörka hörn och samtidigt få rummen att verka större än tidigare.

 

12 .Välj mångsidiga delar

Leta efter möbler som tjänar flera syften, t.ex. ottomaner som fungerar som sittplatser samtidigt som de ger extra förvaring under dem. Dessa delar sparar inte bara dyrbar golvyta utan erbjuder också mångsidighet när det gäller användning vilket gör dem till otroligt användbara investeringar överlag.

 

13. Sök inspiration

Sist men inte minst – glöm inte bort att leta efter inspiration vare sig det handlar om att besöka utställningsrum i lokala butiker, fönstershopping på nätet, leta efter idéer i tidningar eller genom att helt enkelt vara uppmärksam kring vilka knep andra svenska fastighetsförvaltare har använt sig av – möjligheterna är verkligen oändliga när det gäller att hitta idéer, så sluta aldrig att utforska nya alternativ.

 

Slutsats: All bra design börjar med att förstå vad som fungerar bäst för varje enskilt projekt – så experimentera tills du hittar något som är estetiskt tilltalande samtidigt som det uppfyller alla praktiska behov i varje rum. Att med design underlätta för svensk fastighetsförvaltning kan verka svårt men det finns mängder med knep som kan göra det lättare och samtidigt hjälpa till att skapa varma och inbjudande bostadsområden – och nöjda hyresgäster gör nöjda hyresvärdar!

Kontakta oss

Related Posts

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

Från de gamla städerna Stockholm och Uppsala till de böljande kullarna i Skåne – Sverige är ett vackert land med vacker arkitektur. Men det handlar inte bara om estetik – svensk fastighetsförvaltning kräver ett öga för detaljer och ett engagemang för att skapa bekväma, funktionella bostadsområden. För att hjälpa alla blivande svenska fastighetsförvaltare där ute har vi sammanställt tretton av våra bästa designtips för att få dina fastigheter att glänsa.
De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

Om du planerar att hyra ut en fastighet är det viktigt att se till att designen är i topp. Det första intrycket är trots allt viktigt, och du vill att dina hyresgäster ska känna sig som hemma från det ögonblick de kliver in genom dörren. Design är dock inte alltid så enkelt som det verkar. Det finns många saker som kan gå fel, och om du inte är försiktig kan det sluta med att du gör några stora misstag, både vid nybyggnation och i förvaltningen av befintliga lägenheter. För att hjälpa dig att undvika en katastrof har vi sammanställt en lista över de 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för.
About Us
bord med personliga grejer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus pharetra pretium leo, sed lacinia nulla. Quisque iaculis, lectus sed eleifend vehicula, mi elit facilisis purus, vitae ornare magna elit non quam.

Conact Us

Let’s Socialize