De 12 största misstagen som Stockholmare gör när de stylar sina lägenheter

Om du är som de flesta människor så är ditt hem din fristad. Det är en plats där du kan slappna av, varva ner och vara dig själv. Så det är ingen överraskning att du vill att ditt hem ska se så bra ut som möjligt. Det första intrycket är trots allt viktigt, och man vet aldrig när någon kanske kommer på besök.

 

Även om det inte finns någon universallösning när det gäller heminredning finns det vissa misstag vi ofta ser inom styling av lägenheter i Stockholm. För att hjälpa dig att undvika att göra samma misstag vill vi dela med oss av de största felen vi ser i Stockholms lägenheter.

 

 1. Det naturliga ljuset utnyttjas inte på bästa sätt 

Ett av de största misstagen vi ser är att folk inte utnyttjar det naturliga ljuset på bästa sätt. I en stad som Stockholm, där vintrarna är långa och mörka, är det viktigt att utnyttja varje möjlighet att släppa in lite extra ljus. Överväg att hänga gardiner nära fönster för att reflektera ljuset tillbaka in i rummet eller använd speglar för att skapa en illusion av mer utrymme.

 

 1. Luktsinnet ignoreras

Ett annat misstag som folk ofta gör är att ignorera sitt luktsinne när de stylar sitt hem. Doften kan spela en stor roll när det gäller att sätta tonen i ditt rum, så var inte rädd för att experimentera med olika doftljus eller potpurrier tills du hittar en doft som får dig att må bra.

 

 1. Överdrivet med prydnadsföremål

Det är lätt att gå över gränsen med prydnadsföremål när man försöker att skapa stil i hemmet, men mer är inte alltid bättre. För många prydnadssaker kan få ett rum att kännas rörigt och kaotiskt. När du väljer inredningsföremål för ditt hem, fråga dig själv om varje föremål har ett syfte eller om det bara är något som kommer att samla damm på en hylla. 

 

 1. Att glömma bort funktionaliteten

Funktion bör ibland gå före stil när du stylar ditt hem. Vad är det för nytta med ett vackert soffbord om det är obekvämt lågt när du vill ställa ner en kopp kaffe? När du köper möbler och inredningsartiklar ska du alltid ha funktionaliteten i åtanke.

 

 1. Att välja trendiga delar framför tidlösa klassiker

Möbeltrender kommer och går och det märks tydligt i stylingen av vissa lägenheter i Stockholm. Men det finns vissa delar som aldrig går ur tiden. Även om det är bra att införliva några trendiga bitar i din inredning, se till att balansera dem med tidlösa klassiker som kommer att stå sig i vått och torrt.

 

 1. Ingen personlig prägel

Ditt hem bör återspegla din personliga stil – det är trots allt din fristad. Var inte rädd för att införliva personliga detaljer i din inredning, oavsett om det är familjefoton, konst från din lokala favoritkonstnär eller souvenirer från dina resor . Dessa personliga detaljer kommer att få din lägenhet att kännas mer som ett hem.

 

 1. Att inte tänka på hur mycket plats man har

Det är viktigt att tänka på hur mycket plats man har inför stylingen av sin lägenhet – kanske särskilt i Stockholm där många bor i mindre lägenheter på grund av de höga priserna. En möbel som kan se liten ut i ett utställningsrum kan lätt överväldiga ett mindre utrymme, så se till att inte bara mäta möbeln utan också mäta dörröppningar och korridorer som leder upp till rummet där den kommer att placeras. Du kanske till och med vill skissa upp en planritning så att du kan få en uppfattning om hur allt kommer att passa ihop innan du gör några inköp.  

 

 1. Att hänga upp konst för högt

Vi ser ofta att folk hänger upp konstverk för högt på väggarna. En allmän tumregel är att hänga upp konstverk i ögonhöjd – det bidrar till att skapa ett inbjudande och bekvämt utrymme.

 

 1. Att inte utnyttja allt tillgängligt förvaringsutrymme

Bara för att du inte kan se det betyder det inte att det inte ska vara snyggt och prydligt. Se till att utnyttja alla tillgängliga förvaringsutrymmen i ditt hem, inklusive under sängar, på toppen av skåp och i garderober. 

 

 1. För mycket möbler 

Ju fler möbler, desto bättre verkar ibland stockholmare tänka när de stylar sina lägenheter  – men faktum är att för mycket möbler kan få ett utrymme att kännas trångt och rörigt. När du väljer möbler för ditt hem så kan du till exempel välja möbler som tjänar flera syften (som ottomaner som kan agera som både soffbord, pall och fotpall).

 

 1. Att inte inkorporera färg 

Färg är ett av de enklaste sätten att lägga till personlighet till en lägenhet. Om du vill att stylingen på din lägenhet ska sticka ut i Stockholm, se till att liva upp varje rum med en skvätt färg.

 

 1. Att inte söka professionell hjälp

Om du är osäker på hur du ska styla ditt hem, tveka inte att söka professionell hjälp. Vi är experter på styling av lägenheter i Stockholm och kan hjälpa dig att maximera ditt hem och skapa en stilfull men funktionell miljö som är skräddarsydd för dig och dina behov .  

Slutsats: Du kan och bör anpassa ditt hems stil efter dig och dina behov. Hur du än bestämmer dig för att skräddarsy ditt hem, glöm inte dessa grundläggande tips från experterna. Genom att följa dessa enkla tips kommer förhoppningsvis nu lägenhetsägare i Stockholm inte att göra samma misstag i sin homestyling igen.

Kontakta oss

Related Posts

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

Från de gamla städerna Stockholm och Uppsala till de böljande kullarna i Skåne – Sverige är ett vackert land med vacker arkitektur. Men det handlar inte bara om estetik – svensk fastighetsförvaltning kräver ett öga för detaljer och ett engagemang för att skapa bekväma, funktionella bostadsområden. För att hjälpa alla blivande svenska fastighetsförvaltare där ute har vi sammanställt tretton av våra bästa designtips för att få dina fastigheter att glänsa.
De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

Om du planerar att hyra ut en fastighet är det viktigt att se till att designen är i topp. Det första intrycket är trots allt viktigt, och du vill att dina hyresgäster ska känna sig som hemma från det ögonblick de kliver in genom dörren. Design är dock inte alltid så enkelt som det verkar. Det finns många saker som kan gå fel, och om du inte är försiktig kan det sluta med att du gör några stora misstag, både vid nybyggnation och i förvaltningen av befintliga lägenheter. För att hjälpa dig att undvika en katastrof har vi sammanställt en lista över de 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för.
About Us
bord med personliga grejer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus pharetra pretium leo, sed lacinia nulla. Quisque iaculis, lectus sed eleifend vehicula, mi elit facilisis purus, vitae ornare magna elit non quam.

Conact Us

Let’s Socialize