13 katastrofer inom köksdesign att undvika till varje pris

Inredningsarkitekter har sett allt, från missanpassade skåp till en kaotisk samling apparater, och vi har tagit reda på vad du inte ska göra när du utformar ditt kök. För att säkerställa att du får en lättsam framtida fastighetsförvaltning och skapar ett kök som du kommer att älska har vi sammanställt en lista över de tretton främsta designkatastroferna som ska undvikas.

 1. Att ignorera dina utrymmesbegränsningar

Innan du börjar utforma ditt drömkök ska du se till att du tar hänsyn till områdets utrymmesbegränsningar. Du vill inte sluta med ett trångt och oorganiserat kök för att du inte tänkte framåt. Att planera i förväg är en viktig del för att se till att ditt kök ser bra ut samtidigt som du har tillräckligt med utrymme för alla dess komponenter.

 

 1. Att inte ha överseende med belysningen

Belysning är en av de saker som lätt förbises men som kan vara avgörande för utseendet och känslan i ett rum. Det är viktigt att uppmärksamma både naturlig och artificiell belysning när man utformar ett kök. Naturligt ljus får rummet att verka större och luftigare medan artificiellt ljus kan skapa olika stämningar beroende på hur det används. Prova att experimentera med olika typer av belysningsarmaturer för att hitta de som bäst passar dina önskemål.

 

 1. Att gå överdrivet mycket på vitvaror

Apparater är en viktig del av varje modernt kök, men kan även få det att se rörigt och överväldigande ut. Det är viktigt att bara välja de apparater som är nödvändiga för matlagning och städning för att ditt kök ska se snyggt och organiserat ut utan att offra funktionalitet.

 

 1. Att snåla med material för bänkskivan

Bänkskivor är en viktig del av varje köksdesign, men vissa försöker komma undan med att använda billiga material för att spara pengar eller tid vid installationen. Tyvärr resulterar detta ofta i ett bänkskivematerial av låg kvalitet som inte håller länge eller ser hemskt ut efter bara några månaders användning – inte något du vill ha i hjärtat av ditt hem! Genom att investera i en bänkskiva gjort på materal av hög kvalitet som rekommenderas av fastighetsförvaltare, kan du se till att ditt kök kommer att vara stiligt och hållbart för många återstående måltider.

 1. Att välja föråldrade ytbehandlingar

Föråldrade ytbehandlingar som träpaneler eller avokadogröna vitvaror kanske är trendiga nu, men de kommer inte att vara det för alltid. Att välja rätt ytbehandlingar för ditt kök kan vara av stor vikt för fastighetsförvaltningen – särskilt om du vill att ditt hem ska hålla en tidlös stil som inte går ur tiden för snabbt. Se till att du väljer klassiska och tidlösa ytbehandlingar som vita skåp och rostfria vitvaror för en maximal livslängd och stil som kommer att hålla för en lång tid framöver.

 1. Att blanda för många färger eller texturer

Även om det är roligt att blanda färger och texturer när du inreder, kan för mycket variation orsaka kaos snarare än sammanhållning när det gäller inredning – särskilt i kök där det redan finns många olika element närvarande. Försök istället att hålla dig till två kompletterande färger (max tre) samt liknande texturer i hela rummet för maximal sammanhållning utan att offra stilpoäng.

 

 1. Att inte utnyttja förvaringslösningarna på rätt sätt

Köken tenderar att snabbt samla på sig skräp, vilket till stor del beror på att de saknar ordentliga förvaringslösningar, t.ex. hyllor ovanför diskhoar/skåp eller till och med öppna hyllor i närheten av matberedningsområden. Att använda dessa typer av organisationsverktyg gör inte bara matlagningen enklare genom att hålla nödvändiga ingredienser/verktyg nära till hands, utan håller också saker och ting snygga, vilket underlättar för fastighetsförvaltningen och gör det enklare att städa upp efter middagen.

 1. Att inte planera för framtida renoveringar/uppgraderingar

Oavsett hur perfekt du tror att din nuvarande design kan vara just nu är chansen stor att något så småningom kommer att behöva ändras, oavsett om det beror på personliga preferenser, förändringar med tiden, tekniska framsteg. Om du tar hänsyn till potentiella framtida uppgraderingar innan du fastställer den slutgiltiga layouten kan du spara mycket huvudvärk när du beslutar att ändra saker och ting lite grann.  

 1. Att glömma ventilationsbehovet

Ventilation förhindrar inte bara röklukt från att fastna inomhus, utan hjälper också till att kyla ner området, underlättar fastighetsförvaltningen och förhindra värmeutmattning om man arbetar länge i ett utrymme. Investera i ett fläktsystem med en spiskåpa av god kvalitet, ta hand om ventilationsbehoven och minimera riskerna med felaktigt luftflöde i hela köket.

 1. Fel val av golvmaterial

Att välja fel typ av material kan resultera i repor, fläckar och missfärgning. Det värsta scenariot kan vara en fullständig ersättning av golvet kort efter installationen (vilket kostar både pengar tid). Gör inte fastighetsförvaltningen svårare än nödvändigt, undersök i förväg för att avgöra vad som skulle fungera bäst i din situation och se till att golven håller sig snygga i många år.

 1. Att inte överse säkerhetsåtgärder under renoveringsprocessen

Säkerhet bör alltid vara första prioritet när som helst när man genomför någon form av renovering/byggprojekt, särskilt när det gäller kök på grund av vassa kanter, heta ytor, giftiga ångor som ofta är inblandade under processen. Konsultera en professionell entreprenör som hanterar jobbet och dubbelkollar att det uppfyller alla krav för att se till att alla inblandade förblir säkra, friska och hälsosamma vid slutförandet av projektet.

 1. Att underskatta mängden arbete som krävs för att slutföra ombyggnad framgångsrikt 

Ombyggnadsprojekt är aldrig enkel uppgift oavsett storlek, komplexitet eller budget. Att slutföra dem kräver mycket energi, engagemang och tålamod. Planera i enlighet med detta och lämna rum för oväntade situationer som kan uppstå på vägen för att undvika stress och frustration i framtida fastighetsförvaltning.

 1. Att inte underhålla köket

Precis som en bil behöver regelbundna oljebyten så behöver kök korrekt underhåll för att hålla längre och förbli funktionellt. För att inte försvåra framtida fastighetsförvaltning så bör du därför ha koll på vilka underhåll som regelbundet bör ske.

Slutsats: Att designa ett perfekt drömkök kräver hårt arbete, planering, kunskap och erfarenhet men dessa enkla tips kan hjälpa till att undvika vanliga misstag amatörer tenderar att göra. Så se till att säkerställa att du får ett vackert, effektivt och funktionell kök som du kan stoltsera med för en lång tid framöver.

Kontakta oss

Related Posts

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

13 designtips för att få din fastighetsförvaltning att glänsa

Från de gamla städerna Stockholm och Uppsala till de böljande kullarna i Skåne – Sverige är ett vackert land med vacker arkitektur. Men det handlar inte bara om estetik – svensk fastighetsförvaltning kräver ett öga för detaljer och ett engagemang för att skapa bekväma, funktionella bostadsområden. För att hjälpa alla blivande svenska fastighetsförvaltare där ute har vi sammanställt tretton av våra bästa designtips för att få dina fastigheter att glänsa.
De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

De 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för

Om du planerar att hyra ut en fastighet är det viktigt att se till att designen är i topp. Det första intrycket är trots allt viktigt, och du vill att dina hyresgäster ska känna sig som hemma från det ögonblick de kliver in genom dörren. Design är dock inte alltid så enkelt som det verkar. Det finns många saker som kan gå fel, och om du inte är försiktig kan det sluta med att du gör några stora misstag, både vid nybyggnation och i förvaltningen av befintliga lägenheter. För att hjälpa dig att undvika en katastrof har vi sammanställt en lista över de 9 största designmissarna som fastighetsförvaltare varnar för.
About Us
bord med personliga grejer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus pharetra pretium leo, sed lacinia nulla. Quisque iaculis, lectus sed eleifend vehicula, mi elit facilisis purus, vitae ornare magna elit non quam.

Conact Us

Let’s Socialize